Top 10 bezienswaardigheden San Francisco

San Francisco is één van de populairste steden van Amerika en dat heeft het niet op de laatste plaats te danken aan haar prachtige ligging. Voor veel mensen is SF echter onderdeel van een rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten waarbij in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk bezienswaardigheden worden afgewerkt. Ook daar heeft de stad geen gebrek aan, dus het wordt nog een hele uitdaging om een keuze te maken tussen de attracties. En daarom helpen we je een handje met deze top 10 bezienswaardigheden San Francisco!

1. Alcatraz eiland

bezienswaardigheden san francisco

Met stip op 1 voor veel reizigers: Alcatraz. Van 1912 tot 1963 stond dit eiland bekend als de best beveiligde gevangenis ter wereld. Verschillende topcriminelen hebben hier hun straf uitgezeten. In de loop der jaren zijn er veel films over dit beruchte gevangeniseiland gemaakt. Tegenwoordig kun je vanuit San Francisco met een boot naar Alcatraz. De tours op ‘The Rock’ zijn ooit verkozen tot de beste in de Verenigde Staten.

Lees meer

2. Ritje met de kabeltram

bezienswaardigheid san francisco

Op bijna alle covers van reisgidsen neemt het een belangrijke plek in. En ook in deze top 10 bezienswaardigheden San Francisco verdient het een plek in de belangrijkste attracties: een ritje met de kabeltram, ter plaatse de cable car genoemd. Voor de trammetjes moet je soms lang in de rij staan en een beetje toeristisch is het wel, maar een bezoek aan SF is niet compleet zonder een tocht in de tram te hebben meegemaakt.

Lees meer

3. Golden Gate Bridge

bezienswaardigheden in san francisco

Of je er nu met je huurauto overheen rijdt, een stukje te voet over de brug wandelt, met een fiets de baai oversteekt of eronderdoor vaart met een boot, de Golden Gate Bridge mag je tijdens een bezoek aan San Francisco eigenlijk niet overslaan. Deze karakteristieke rode hangbrug is namelijk hét symbool van de stad. Verkijk je echter niet op de lengte van de brug, want van kust tot kust bedraagt de afstand namelijk 2,7 kilometer.

Lees meer

4. Fisherman’s Wharf

zien in san francisco

Fisherman’s Wharf is eigenlijk een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. De bekendste attractie van deze voormalige zeeliedenbuurt is Pier 39. Op deze wereldberoemde pier zijn naast musea veel winkels, (vis)restaurants en cafés te vinden, maar de meeste mensen kennen het vanwege de kolonie Californische zeeleeuwen. In Fisherman’s Wharf kun je je uren vermaken. Neem ook een kijkje bij de historische schepen.

Lees meer

5. Lombard Street

leuke bezienswaardigheden sf

Alweer zo’n bekende highlight. De bekendste straat van San Francisco is zonder twijfel Lombard Street, in de wijk Russian Hill. Het karakteristieke stukje kronkelweg met acht haarspeldbochten gaat zo stijl naar naar beneden dat het al bijna een uitdaging is om via de trap af te dalen. Laat staan om met je auto naar beneden te rijden. Het is echter één van de foto’s die vrijwel iedere toerist gemaakt wil hebben.

6. Painted Ladies en Alamo Square Park

te zien in san francisco

Ook Steiner Street heeft niet te klagen over toeristen. Het bekendste rijtje huizen aan deze straat staan ook wel bekend als de Painted Ladies. Deze typische huizen met hun herkenbare trappetjes zijn in Victoriaanse stijl opgetrokken en worden veel in films als decor gebruikt. Tegenover de Painted Ladies vind je het hoger gelegen Alamo Square Park. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de huizen en de rest van de stad.

7. Ferry Building

Sinds de voltooiing van de Golden Gate Bridge en Bay Bridge is de afhankelijkheid van de Ferry Building in San Francisco wel wat minder geworden, maar nog altijd dient het waar het ooit voor bedoeld was: als terminal voor veerboten. Tegenwoordig komen de meeste mensen naar dit prachtige gebouw vanwege haar functie als markthal. Proef van biologische gerechten, drink van lokaal bier en proef van de vers gevangen vis.

8. Chinatown

Net als in veel grote steden in de Verenigde Staten heeft ook San Francisco een Chinatown. Het bezoeken meer dan waard, al is het alleen al vanwege de hoogteverschillen in de wijk. De onofficiële ingang van de wijk bevindt zich aan Grant Avenue. Hier vind je de opvallende ‘Dragon Gate’. Het hart van Chinatown bevindt zich in en rond Stockton Street. Hier zijn de meeste winkels en doen de Chinese inwoners van de stad hun boodschappen.

9. Union Square

highlights san francisco

Het centrum van de stad bevindt zich rond Union Square, herkenbaar aan de hoge zuil in het midden van het plein. Niet het mooiste deel van San Francisco, maar wel het meest levendige gebied en dé plek als je lekker wil shoppen. Bovendien ben je vanaf Union Square snel in andere delen van de stad, zoals Chinatown en Fisherman’s Wharf. Je vindt hier verder goede restaurants en de beste hotels van de stad.

Lees meer

10. Sportwedstrijd bezoeken

Last but not least in deze top 10 bezienswaardigheden San Francisco is het bezoeken van een sportwedstrijd. Er zijn weinig regio’s in Amerika die over zoveel succesvolle sportteams beschikken als San Francisco. En dus hoort een bezoek aan een sportwedstrijd zeker bij je reis. Of het nu American football, honkbal, basketbal, ijshockey of het ‘Europese’ voetbal is, de regio bezit een club op het hoogste niveau.

Lees meer

Meer bezienswaardigheden San Francisco

Naast bovenstaande top 10 bezienswaardigheden in San Francisco zijn er natuurlijk nog veel meer leuke dingen in de stad te bekijken. Of wat te denken van activiteiten. Zie dit dan ook slechts als handig startpunt voor je reis naar SF. Verblijf je langer in de stad, of vind je het gewoon leuk om nog meer te zien, bekijk dan het overzicht met dingen om te doen in San Francisco.

Tip!

Weet je nu al dat je veel bezienswaardigheden San Francisco gaat bezoeken? Dan kun je bij alle attracties een los ticket kopen, maar het is voordeliger om een voordeelpas San Francisco aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 60% op de toegangsprijs aan de kassa bij ongeveer 30 topattracties. Bekijk de verschillende voordeelpassen.