Parken in San Francisco

Dankzij de prachtige ligging van San Francisco heeft de stad aan natuur geen gebrek. Dat zie je onder andere terug in de parken in San Francisco. Binnen een paar uur rijden van de stad vind je bovendien beroemde natuurparken, waarvan Yosemite National Park de bekendste is. Maar ook in en rond de stad zelf is zoals gezegd veel groen te vinden. En in veel gevallen bevinden ze zich in de buurt van andere bezienswaardigheden in San Francisco.

Mooiste parken San Francisco

Volgens officiële cijfers zijn er maar liefst 220 parken in San Francisco. Het bekendste park in San Francisco is zonder twijfel het Golden Gate Park, tevens één van de grootste stadsparken van de Verenigde Staten. De ontwerper van het Golden Gate Park heeft zich laten inspireren door het Central Park in New York. Naast veel groen en speeltuinen voor kinderen bezit het park talloze bezienswaardigheden.

Naast het Golden Gate Park zijn er nog meer mooie parken in San Francisco. Veelal klein, maar in het noordwesten van de stad ligt het grote Presidio of San Francisco. Een groot recreatiegebied aan de voet van de Golden Gate Bridge. Een ander mooi park in San Francisco is het Mission Dolores Park. Een plek waar veel locals samen komen. Last but not least: Buena Vista Park. Dit is het oudste park van de stad en de naam van het park zegt het al, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.