Tijdsverschil en tijd San Francisco

In welk seizoen je ook naar San Francisco op vakantie gaat, in alle maanden van het jaar is er tijdsverschil met ons. En dus stel je jezelf de vraag: hoe laat is het nu in San Francisco? Kijk dus altijd even goed naar het tijdsverschil San Francisco-Amsterdam voor je je koffers pakt. Zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan, maar ook om de jetlag tegen te gaan.

Wat is de tijd in San Francisco?

Wat is de tijd in San Francisco? Het omrekenen van de lokale tijd tussen de verschillende tijdzones zorgt altijd voor de nodige hoofdbrekens. Want lopen ze daar nu voor of achter ten opzichte van Europa? Bedenk maar zo, als wij in Nederland en België al richting ons bed gaan, dan hebben ze in San Francisco pas net de lunch achter de kiezen. Om het nog makkelijker te maken zie je hieronder de lokale tijd.

De lokale tijd in San Francisco:

De huidige datum in San Francisco:

Tijdsverschil San Francisco en Amsterdam

In San Francisco is het 9 uur vroeger dan in Amsterdam. Frisco bevindt zich in de tijdzone Pacific Standard Time (PST). Net als in Europa wordt in het voorjaar de klok een uur vooruit gezet en in het najaar een uur achteruit. Omdat dat in San Francisco niet op dezelfde dag gedaan wordt, is er zowel tijdens de zomer als winter een korte periode dat er slechts 8 uur tijdsverschil is.

Zomertijd
Tijdens de zomer, de beste reistijd voor San Francisco, valt de stad in tijdzone UTC -7. Op de tweede zondag van maart gaat de klok in SF een uur vooruit. In Nederland en België gebeurt dit op de laatste zondag van maart. Hierdoor is er even sprake van een tijdsverschil van 8 uur.

Wintertijd
In de winter heeft San Francisco een mild klimaat. Deze periode valt de stad in tijdzone UTC -8. Op de eerste zondag van november zetten de inwoners van SF hun klok een uur achteruit. In Europa doen we dat wederom op een ander moment, namelijk de laatste zondag van oktober. Deze week is daardoor sprake van 8 uur tijdsverschil.

tijdsverschil san francisco

Tussen de tijdzones reizen

Vlieg je van Amsterdam naar San Francisco, of vice versa, dan komt de onoverkomelijke jetlag om de hoek kijken. De ervaring leert dat de jetlag sterker is als je van west van oost vliegt. Reis je na je San Francisco terug naar Europa, dan heb je vooral dan moeite om te schakelen tussen de tijdzones. Onderstaande 10 tips helpen je bij het voorkomen van een jetlag:

  1. Ga in de week voor de vlucht iedere dag een uur eerder/later naar bed
  2. Pas je in het vliegtuig direct aan de lokale tijd aan
  3. Drink genoeg water in het vliegtuig om uitdroging te voorkomen
  4. Laat voor en tijdens je vlucht cafeïne en alcohol staan
  5. Blijf bewegen tijdens de vlucht
  6. Eet geen zware kost
  7. Breng op je bestemming veel tijd in de buitenlucht door
  8. Geef niet toe aan de vermoeidheid
  9. Eet veel groenten, fruit en/of supplementen
  10. Geef jezelf de tijd om te acclimatiseren