Hotels San Francisco: van de beste wijken tot budget

hotels san franciscoBen je op zoek naar een goed hotel in San Francisco? Dan ben je niet de enige. Een paar goede tips kunnen in dat geval geen kwaad. Want wat zijn nu eigenlijk de leukste wijken van de stad en waar kun je het beste slapen als je dicht in de buurt van attracties wilt zitten? Genoeg opties wat dat betreft, want het aanbod met goede hotels San Francisco is erg groot.

Het leuke van San Francisco is dat veel highlights op loopafstand van elkaar bevinden. Of het nu de boot naar Alcatraz is, of Chinatown, met de hotels in San Francisco op deze pagina zit je altijd goed.

Waar een hotel San Francisco boeken?

Het centrum van San Francisco is compact, maar vanwege de hoogteverschillen kan het geen kwaad om een hotel te boeken die strategisch gelegen is. Ofwel vlakbij de highlights, of in de buurt van een tramhalte of metrostation. Kies daarom een hotel in Fisherman’s Wharf, Downtown/Union Square, South of Market (SoMa) of North Beach. Trendy en upcoming is de wijk The Mission, iets verder van het centrum af. Kies hier voor een hotel in de buurt van een metrostation, zodat je gemakkelijk bij de bekende bezienswaardigheden in de andere wijken kunt komen.

Bekijk aanbod

Goedkope hotels San Francisco

San Francisco behoort tot de duurste hotelsteden van Amerika. Voor een nacht in een hotel in San Francisco betaal je veel, zeker bij de hotels die op A-locaties gelegen zijn, zoals bijvoorbeeld in wijken als Fisherman’s Wharf, Downtown en North Beach. Vind je het niet erg om een stukje met het openbaar vervoer in San Francisco te reizen en hoef je niet perse in het hart van de stad te slapen, dan kun je kiezen uit genoeg hotels met een goede prijs-kwaliteit verhouding. In San Francisco is zowel het tram- als metronetwerk goed verzorgd.

Een andere manier om geld te besparen is door niet in het hoogseizoen naar San Francisco te gaan. Als je flexibel bent in de reisperiode dan kan dat voordelig uitpakken. De kosten voor een kamer in een San Francisco hotel zijn in de zomermaanden, pakweg tussen juni en september, hoger dan in het voor- en najaar.

Bekijk aanbod

Airport San Francisco hotels

Heb je een vroege vlucht, dan is het mogelijk om in de buurt van de internationale luchthaven van San Francisco te overnachten. SFO, zoals de airportcode van het vliegveld luidt, beschikt over verschillende hotels. Dit biedt je de mogelijkheid om de avond van tevoren je huurauto al in te leveren en in de ochtend gebruik te maken van de pendelbussen die tussen de airport hotels en de luchthaven terminal rijden. Beschikt je hotel niet over een pendeldienst, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een taxi of Uber.

Bekijk aanbod

Tip!

Wil je niet teveel geld uitgeven aan een hotel en slaap je liever in een hostel? Of wil je juist wat meer ruimte voor jezelf zodat je zelf kunt koken en een boekje kunt lezen op het balkon van je appartement? Naast hotels zijn er nog veel meer overnachtingsmogelijkheden. Bekijk alle accommodaties in San Francisco.

san francisco hotels