Beste reistijd San Francisco

beste reistijd san franciscoDe beste reistijd San Francisco, het is de eerste vraag die je stelt als je een reis naar deze prachtige stad aan het plannen bent. Wanneer kun je het beste naar Frisco op vakantie? De stad ligt dan wel in California, bekend om haar zonuren, palmbomen en mooie stranden, maar hoe zit dat in San Francisco?

Eigenlijk kent SF geen slechte reisperiode. Het hele jaar door is het er goed toeven. Het weer in San Francisco kent in de zomer geen extreme uitschieters naar boven en ook niet naar beneden in de winter. Gunstig dus als je een reis in het vooruitzicht hebt.

Beste reistijd: mei tot oktober

San Francisco beschikt het hele jaar dus over gunstige temperaturen. Zelfs in maart heeft de stad al zo’n 9 zonuren per dag. Daarentegen is het vanwege de zeewind verstandig om altijd een jas of windjack bij je te hebben. De beste reistijd voor San Francisco is mei tot en met oktober. In deze maanden schommelt de temperatuur rond de 20 graden (‘s nachts 12 graden) en neerslag valt er weinig in dit deel van Californië.

Met name in de maanden mei, juni, september en oktober is het goed toeven in San Francisco. Ten opzichte van de maanden juli en augustus liggen de gemiddelde prijzen voor vliegtickets naar San Francisco dan net wat lager. Bovendien betaal je in deze maanden ook minder geld voor een overnachting in de hotels in San Francisco.

In juli of augustus naar San Francisco

Hoewel juli en augustus de warmste maanden zijn, en er deze reisperiode ook nauwelijks een druppel regen valt, dien je hartje zomer wel rekening te houden met mist. In juli en augustus, maar ook in de eerste helft van september is San Francisco met name in de ochtend gehuld in de dikke laag mist. Dat zon schijnt deze periode wel, maar heeft veel moeite om door de wolken te breken.

Ben je van plan om mooie foto’s te maken van de Golden Gate Bridge, of om vanaf de beroemde brug van het uitzicht te genieten, houd er dan rekening mee dat je wellicht een paar dagen geduldig moet wachten op het juiste moment. Daarentegen zorgt het er wel voor dat je je vanaf hogergelegen plekken even boven de wolken kan wanen.

beste reisperiode san francisco