Vervoer van en naar vliegveld San Francisco

van en naar vliegveld san franciscoAls je na een lange vlucht bent aangekomen op San Francisco International Airport (SFO), dan wil je waarschijnlijk maar één ding. Snel je koffers van de bagageband pakken en naar je hotel. Maar hoe kom je van het vliegveld in San Francisco in het centrum?

De eenvoudigste manier om vanaf het vliegveld in Downtown te komen is door met de taxi te reizen. Omdat de luchthaven op enige afstand van de stad ligt (21 kilometer) is dit geen goedkope optie. Je betaalt ongeveer $50 tot $60 om in het centrum van San Francisco te komen.

Gelukkig zijn er ook goedkopere opties om in het centrum van de stad te komen. Het openbaar vervoer in San Francisco is erg goed verzorgd. Vanaf het vliegveld maak je gebruik van de BART.

Metro San Francisco Airport naar centrum (BART)

transfers vliegveld san franciscoMet de taxi kun je voor de deur van je hotel in San Francisco worden afgezet. Maar het openbaar vervoer is veruit de goedkoopste optie. En bovendien helemaal niet zo ingewikkeld. Dankzij de Bay Area Rapid Transit, kortweg BART. Deze metro (buiten de stad opererend als regionale trein) verbindt het vliegveld van San Francisco met Downtown, waarna het verder rijdt naar Oakland. Het station van de BART bevindt zich op het vliegveld in de International Terminal.

De BART rijdt rechtstreeks naar het centrum van San Francisco. Daar stopt de metro op verschillende stations. Waaronder Powel Street, Montgomery Street en Embarcadero, waar je kunt overstappen op de tram. De BART vertrekt 3 a 4 keer per uur en de reis duurt ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van je eindbestemming. Plan je reis hier.

Tickets BART naar Downtown San Francisco

Tickets voor de BART kun je eenvoudig in de ticketmachines op station International Terminal kopen. Voor het ov van en naar het vliegveld zijn verschillende tickets mogelijk, maar de prijs van een enkele reis bedraagt ongeveer $10 per persoon. In de meeste machines kun je zowel met je creditcard als met gepast geld betalen, hoewel er steeds meer machines zijn die geen cash meer accepteren.

Tip!

Meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld van San Francisco vind je op de website van SFO Airport. Daar vind je ook informatie over prive transfers vliegveld San Francisco, mocht je liever niet met het openbaar vervoer of een reguliere taxi reizen. Heb je op het vliegveld een auto gehuurd? Lees dan hoe je bij de autohuur op vliegveld San Francisco komt.