Sport in San Francisco

Ben je gek van sport? Ga er dan maar eens goed voor zitten. Want sport in San Francisco is groot. In de San Francisco Bay Area om precies te zijn. In alle takken van sport heeft de regio (bestaande uit San Francisco, San Jose en Oakland) een zeer succesvol sportteam. Ga bijvoorbeeld naar basketbal, honkbal, American football, ijshockey of voetbal. Liever zelf in San Francisco sporten? Huur een fiets of ren een aantal kilometers langs de kust!

Sportwedstrijd in San Francisco bezoeken

Dankzij de vele grote Amerikaanse sporten in San Francisco kun je het hele jaar sport zien in de regio. Ben je in de zomer in SF? In deze periode werken de honkballers en voetballers hun wedstrijden af. Zodra de herfst zijn intrede doet kun je naar American football, ijshockey en basketbal. Het succesvolste team van de San Francisco Bay is de Golden State Warriors. Deze basketbalclub werd de laatste jaren meerdere malen kampioen in de NBA. Sinds 2019 spelen zij weer in San Francisco, na meerdere jaren in Oakland te hebben gespeeld.

Wil je sport in San Francisco zien? Beperk je dan niet tot SF zelf. Alleen de stadions van het basketbal- en honkbalteam bevinden zich in de stad zelf. Kijk daarom ook of er tijdens je reis in Oakland of San Jose wordt gespeeld. Beide plaatsen liggen op slechts enkele tientallen kilometers van San Francisco en zijn met de trein of huurauto eenvoudig bereikbaar.
*Inclusief play-offs aan het einde van het seizoen. De einddatum hangt af van play-off deelname.