Aquarium of the Bay in San Francisco

aquarium of the bay san francisco

Het Aquarium of the Bay in San Francisco behoort tot de meest geliefde toeristische trekpleisters van de Amerikaanse westkust. Elk jaar trekt het bezoekers van over de hele wereld die de zeedieren, exposities en shows komen bewonderen. Dit aquarium is een van ’s werelds grootste in zijn soort. Trek voor een bezoek aan het Aquarium of the Bay enkele uren uit.

Heb je na het bezoek aan het aquarium nog niet genoeg waterdieren gezien? De attractie bevindt zich op Pier 39, in de wijk Fisherman’s Wharf. Een populair gebied voor toeristen. En zeeleeuwen!

Wat is er te zien in het Aquarium of the Bay?

Natuurlijk vallen de talloze dieren in het aquarium meteen op. Van pinguïns tot zeeleeuwen, schildpadden tot de meest exotische vissen, het Aquarium of the Bay herbergt een indrukwekkende variëteit aan zeedieren, in totaal meer dan 20.000. Bezoek de shows, luister naar de deskundige uitleg van verzorgers en aanschouw de basins. Bovendien kun je het hele jaar door diverse tentoonstellingen bewonderen, waaronder de iconische ‘Under the Bay’. Tot slot kun je de betovering van het leefgebied ervaren in ‘Touch the Bay’, inclusief getijdenpoelen waar je waterdieren kunt aanraken die in de wateren van de San Francisco Bay leven. Leuk voor volwassenen en als je met kinderen naar San Francisco gaat.

aquarium san francisco

Tickets Aquarium of the Bay

Het is uiteraard mogelijk om toegangskaarten voor het aquarium op de dag van je bezoek aan de kassa’s aan te schaffen. Echter, het wordt aangeraden om de tickets online te kopen. Met online tickets vermijd je de wachtrijen ter plaatse, vooral tijdens drukke zomermaanden en in het weekend. Wacht dus niet langer en koop nu je tickets, zodat je meer tijd hebt om San Francisco en het aquarium te verkennen! De rustigste momenten zijn doorgaans in de ochtend en na 15:00 uur in de middag.

Tickets

Praktische informatie

san francisco aquarium of the bayHet Aquarium of the Bay bezoeken tijdens je reis? Het museum bevindt zich in de toeristische wijk Fisherman’s Wharf en is eenvoudig per voet of per fiets te bereiken. De deelfietsen van Bay Wheels heeft verschillende verzamelpunten rond het aquarium, dat niet ver van andere bezienswaardigheden is gelegen. De ingang bevindt zich op Pier 39 in San Francisco.

Openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer in San Francisco, dan kun je gebruik maken van de bus en tram. De F-line van de historische tram (historic streetcar) stopt pal voor de deur van het museum. Ook de beroemde cable car stopt niet ver van de pier.

Openingstijden Aquarium of the Bay
Het aquarium is het hele jaar dagelijks geopend (op 1e Kerstdag na) gedurende vaste openingstijden: 11:00-18:00 uur (dagelijks). Let op, op feestdagen kunnen de openingstijden afwijken.

Meer informatie over de dieren en het aquarium vind je op aquariumofthebay.org.

Hotels Aquarium of the Bay

Overweeg je om in de nabijheid van het Aquarium of the Bay te overnachten? In de omgeving van deze geliefde attractie bevindt zich een ruime keuze aan hotels. Ze variëren in prijsniveau, maar vanwege de centrale locatie in San Francisco, zijn de kosten doorgaans relatief hoog. Gelukkig zijn er ook enkele voordeligere accommodaties op loopafstand van het aquarium beschikbaar. Bekijk alle hotels rond het Aquarium of the Bay.

Boek nu

Tip!

Weet je nu al dat je het Aquarium of the Bay gaat bezoeken? Overweeg dan vooraf al een voordeelpas voor San Francisco aan te schaffen. Daarmee hoef je niet in de rij te staan en bespaar je tot 60% op de toegangsprijs van verschillende bezienswaardigheden in San Francisco, waaronder het aquarium. Vergelijk alle San Francisco voordeelpassen.