San Francisco Giants (honkbal)

san francisco giantsGa je in de lente, zomer of herfst naar San Francisco en wil je graag proeven van de typische Amerikaanse sportcultuur? Kies dan voor San Francisco Giants en daarmee voor het bezoeken van een honkbalwedstrijd in de Major League Baseball (MLB). Hoewel de agglomeratie van San Francisco, samen met Oakland en San Jose, over meerdere sportteams beschikt, zijn de Giants samen met basketbalteam Golden State Warriors de enige met een stadion in San Francisco zelf. En daardoor goed te combineren met veel van de leukste bezienswaardigheden.

San Francisco Giants is één van de meest succesvolle sportteams in de Verenigde Staten. En tevens één van de oudste. De club werd namelijk al in 1883 opgericht. Destijds als New York Gothams. In 1958 verhuisde de club naar de andere kant van het land en ging het verder als San Francisco Giants. Sinds de oprichting won de club maar liefst 8 keer de World Series. Slechts vier teams werden vaker kampioen. Het laatste kampioenschap dateert uit 2014, waarna de stad dagen lang dronken van geluk was.

san francisco giants bezoeken

Wedstrijd San Francisco Giants bezoeken

De Giants spelen hun thuiswedstrijden in Oracle Park. Dit honkbalstadion is prachtig gelegen aan de baai, nabij het centrum van de stad, en werd in 2000 geopend. Vanaf de tweede of derde ring van het stadion heb je een geweldig uitzicht over het water, een mooie bonus. Zeker op zonnige dagen.

Het honkbalseizoen duurt grofweg van de vroege lente tot de herfst. Met 41.915 zitplaatsen en ongeveer 80 thuiswedstrijden per seizoen is het vrijwel altijd wel mogelijk om een ticket voor een potje honkbal in San Francisco te bemachtigen. Alleen tegen de rivalen Los Angeles Dodgers en Oakland Athletics is het wat moeilijker om aan een kaartje te komen. In alle gevallen doe je er verstandig aan om je toegangsbewijs vooraf online te kopen. Dat kan voordelig via ticketpartner Stubhub.

Tickets

Vervoer naar San Francisco Giants

honkbal san franciscoAangezien stadion Oracle Park niet ver van het centrum van de stad ligt, is het eenvoudig te voet en met de fiets bereikbaar. Zo bevindt de Ferry Building zich op slechts 20 minuten wandelen. Dat het stadion in hartje stad staat, zorgt er daarentegen voor dat je je huurauto beter bij het hotel kunt laten staan.

Is je hotel wat verder weg gelegen, zoals in de omgeving van Fisherman’s Wharf, dan kun je ook gebruik maken van het uitstekende openbaar vervoer in Frisco. Zowel de metro als tram stopt in de omgeving van het honkbalstadion. Op wedstrijddagen wordt extra materieel ingezet om het publiek te vervoeren. Bekijk alle info op de site van de Giants.

Adres Oracle Park:
24 Willie Mays Plaza, San Francisco

Hotels Oracle Park

Ben je van plan om één of meerdere honkbalwedstrijden van San Francisco Giants bij te wonen? En wil je graag een hotel in de buurt van honkbalstadion Oracle Park boeken? Dan heb je meer dan voldoende keuze, in alle prijsklassen. Het grote voordeel van een hotel in de buurt van het stadion is dat het een geweldige uitvalsbasis voor de rest van de stad is. Het stadion bevindt zich aan de rand van Downtown, waar je de meeste highlights kan vinden. Bekijk alle hotels rond Oracle Park.

Boek nu