San Francisco bezienswaardigheden

Als er een stad in de wereld fotogeniek is, dan is het deze stad wel. Aan San Francisco bezienswaardigheden dus geen gebrek. Uiteraard geholpen door de prachtige ligging aan de Stille Oceaan aan de ene kant en de baai van San Francisco aan de andere kant. De titel van de ‘meest Europese stad van de Verenigde Staten’ heeft het alleen niet hieraan te danken. Eerder aan haar gemoedelijkheid en gezelligheid. Naast de iconische skyline zijn er nog veel meer highlights.

Hoewel het een grote stad is bevinden veel bezienswaardigheden zich op loopafstand van elkaar. Veel hiervan vind je in de buurt van het water, dat onlosmakelijk met de stad verbonden is. Bijvoorbeeld op de verschillende pieren, waarvan Pier 39 natuurlijk de bekendste is. Hier zou je je alleen al een dag kunnen vermaken. Maar ga ook zeker het centrum van de stad in, waar Union Square het hart vormt. Of ga naar hogergelegen plaatsen in Frisco, vanwaar je een mooi uitzicht over de stad hebt.

Meer San Francisco bezienswaardigheden

Hieronder vind je een uitgebreid overzicht met de beste San Francisco bezienswaardigheden. Maar uiteraard hebben we op visitsanfrancisco.nl ook aandacht voor de beste musea, de mooiste stranden en leukste wijken en buurten. Of bezoek een sportwedstrijd in San Francisco.

Tip!

Ben je van plan om veel San Francisco bezienswaardigheden te bezoeken? Je kunt bij alle attracties een los ticket kopen, maar het is voordeliger om een voordeelpas voor SF aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 60% op de toegangsprijs aan de kassa bij ongeveer 30 topattracties. Bekijk alle San Francisco voordeelpassen.