Union Square in San Francisco

union square san franciscoUnion Square is het kloppende hart van San Francisco. Hoewel het slechts de naam is van het grote centrale plein in Downtown, is de hele buurt eromheen gemakshalve naar het plein vernoemd: Union Square District. Midden op het plein staat het Dewey Monument, een eerbetoon aan admiraal George Dewey’s rol tijdens de slag in de Baai van Manilla gedurende de Spaans-Amerikaanse Oorlog.

Omdat het plein zo centraal is gelegen en je vanaf hier eenvoudig in de andere wijken in San Francisco komt, is het een populaire uitvalsbasis voor toeristen. Niet zo vreemd ook als je je bedenkt dat zich hier de meeste hotels in de stad bevinden. En dus is voor veel reizigers dit het startpunt van hun reis door West-Amerika. En ben je iets vergeten mee te nemen van huis? Dan zit je in Union Square District goed.

Union Square bezienswaardigheden

Winkels zijn er namelijk in overvloed in deze wijk. In alle soorten en maten. Van kleine boetiekjes tot warenhuizen. Maar er is uiteraard nog veel meer te zien en doen in en rond Union Square, San Francisco. En al heb je een hotel in San Francisco in een andere wijk, vergeet dan geen bezoek te brengen aan Union Square.

Union Square

Laten we maar meteen met Union Square zelf beginnen, want de wijk is er niet voor niets naar vernoemd. Ooit was dit plein een park. Tegenwoordig is het voornamelijk een stenen vlakte, ingesloten door hoge en grote gebouwen, maar het plein wordt gelukkig nog altijd omringt door bomen, waaronder reusachtige palmen. Het plein zelf is vooral een sociale ontmoetingsplaats. En Union Square is regelmatig het middelpunt van publieke evenementen, festivals en zo nu en dan demonstraties.

zomer in san francisco

Theater District

Ook voor live-entertainment zit je goed in Union Square. Deze wijk herbergt namelijk het levendige Theater District. In theaters zoals het Geary en het Curran wordt een breed scala aan Broadway- en off-Broadway-producties getoond. Van toneelstukken tot sprankelende musicals, hier moet je zijn voor een avondje gezelligheid.

Winkelen

Union Square staat synoniem voor een shopping walhalla dat de meest veeleisende consumenten aanspreekt. Van gerenommeerde warenhuizen tot boetieks met avant-gardistische modetrends, de wijk herbergt een overvloed aan gelegenheden voor retailtherapie. Een winkel openen in dit deel van de stad is echter niet voor iedereen weggelegd en dus zie je hier met name de grote internationale ketens, zoals Macy’s, de Apple Store en Saks Fifth Avenue. Ben je op zoek naar exclusieve mode, sieraden en accessoires, dan zit je dus goed in Union Square!

union square in san francisco

Eten en drinken

Na het shoppen of het bezichtigen van de stad toe aan een hapje en drankje? Dan zit je in deze wijk op de juiste plek. Union Square is namelijk rijk aan talloze restaurants en cafés. Culinaire fijnproevers kunnen zich tegoed doen in toprestaurants met een variërend aanbod van internationale keukens. Maar je kunt hier ook een tafeltje vinden in minder verfijnde eetgelegenheden of fastfood ketens en knusse koffiehuizen. En als je niet kunt kiezen, ligt Chinatown op slechts 10 minuten wandelen van het centrale plein.

Kunst

In Union Square kun je terecht in verschillende musea, waaronder het San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA), één van de beste kunstmusea in de wereld. Het bezit zowel hedendaagse als historische kunstwerken en topstukken van beroemde schilders. Maar ook op straat is kunst te vinden. Rond Union Square zelf, waar altijd vier grote harten staan. Drie worden jaarlijks geveild, maar het hart van Tony Bennett blijft altijd staan. In de zijstraatjes rond Union Square vind je veel kunstgalerieën, zoals in de voormalige rosse buurt Maiden Lane.

downtown san francisco

Hotels Union Square, San Francisco

Ben je op zoek naar een hotel in de wijk Union Square en wil je veel hoogtepunten op loopafstand hebben? Dan zit je in en rond Union Square dus goed. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel van de stad wil bezichtigen biedt deze plek tal van mogelijkheden door het uitstekende openbaar vervoer in San Francisco. De stad is het hele jaar populair en de hotels kunnen daardoor vroeg vol zitten, dus wacht niet te lang met boeken. Bekijk hier alle hotels in Union Square District.

Boek nu