San Francisco met kinderen: wat doen met het gezin

san francisco met kinderenHeb je een vakantie naar San Francisco met kinderen geboekt? Dan heb je je vast al afgevraagd wat je met je kroost kan ondernemen in deze prachtige stad aan de Californische kust. Hoewel reizen met (jonge) kinderen een uitdaging kan zijn, hoef je je in Frisco geen zorgen te maken dat de kids zich vervelen. Er is namelijk meer dan voldoende vermaak in San Francisco.

Lees hier alles voor je reis met kinderen naar San Francisco. De beste tips met leuke activiteiten voor gezinnen tot kindvriendelijke hotels.

Do’s en don’ts met kids in San Francisco

Plan niet te veel met kinderen in San Francisco. Waarschijnlijk overbodig om te vermelden, maar het is de belangrijkste boodschap die we kunnen meegeven als je een reis naar deze prachtige stad in Californië gaat maken. Er zijn zoveel leuke bezienswaardigheden in San Francisco dat het zelfs voor volwassenen al een hele uitdaging is om alles te bezoeken. Onmogelijk zelfs. En dus komt alles aan op plannen.

Hoewel San Francisco voor Amerikaanse begrippen een compact centrum heeft, liggen sommige highlights ver uit elkaar. Gelukkig is het openbaar vervoer in San Francisco goed verzorgd. Zo kun je gebruik maken van trams, metro, bussen of van de nood een deugt maken door in de historische cable car te stappen. Jonge kinderen reizen bovendien gratis.

Wat te doen in San Francisco met kinderen?

Fisherman’s Wharf

Er is waarschijnlijk geen plek in San Francisco waar meer vertier voor kinderen is dan in de wijk Fisherman’s Wharf. Met name op en rond Pier 39 is veel entertainment. Van lekkere eetstalletjes en kindvriendelijke (vis)restaurants, tot leuke musea. Maar een absoluut hoogtepunt voor kinderen is de kolonie Californische zeeleeuwen, die zich maar al te graag laten fotograferen. Wie kan ze het beste nadoen?

wat doen met kinderen in san francisco

Fietsen over de Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is hét icoon van de stad. Een bezoek aan San Francisco is niet compleet zonder dat je een paar stappen op de brug hebt gezet. De knalrode brug is maar liefst 2700 meter lang en daarmee te lang om volledig te voet over te steken. Zeker voor kinderen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om fietsen te huren in San Francisco. Aan de zijde van de stad is een vrij liggend fietspad aangelegd, zodat je in alle veiligheid heen en weer kunt.

Ritje met de kabeltram

Moet je je van A naar B verplaatsen? Dan kun je natuurlijk gebruik maken van de reguliere bussen, trams of metro’s. Maar het is voor kinderen veel leuker om in de historische kabeltram van San Francisco te stappen. De cable car, zoals die ter plaatse wordt genoemd, heeft drie verschillende routes die dwars door de stad gaan. De bekendste route is de Powell-Hyde lijn. Deze begint bij de Fisherman’s Wharf.

kinderen san francisco

Musea

Een leuke dagbesteding als het wat druilerig weer is, zijn de kindvriendelijke musea. Er zijn meerdere musea in San Francisco die zijn ingericht op kinderen. Of waar in ieder geval rekening met ze is gehouden. Enkele leuke musea om te bezoeken zijn Aquarium of the Bay, The Walt Disney Family Museum (over Walt Disney), het interactieve Musée Mécanique (computerspelletjes op Pier 39) en het Children’s Creativity Museum (video animaties maken).

Dagje strand

San Francisco staat, in tegenstelling tot Los Angeles, niet bekend om haar stranden. Maar ook Frisco bezit een aantal pareltjes. Vooral in de Baai van San Francisco kun je je hart ophalen op de zandstranden. Vanwege de harde wind en stroming wordt het afgeraden om te zwemmen, maar de kinderen kunnen zich ook op het strand uitstekend vermaken. De leukste stranden van San Francisco zijn Baker Beach, China Beach en Crissy Field Beach.

san francisco kids

Boottocht in de baai

Een leuk uitje met kinderen in San Francisco is een boottocht in de baai. Tijdens een rondvaart vaar je om het gevangeniseiland Alcatraz heen en ga je naar de Golden Gate Bridge. Onderweg heb je een mooi uitzicht op de skyline van de stad. Alcatraz bezoeken met kinderen? Vanwege de hoogteverschillen en trappen zijn buggy’s en kinderwagens niet geschikt, dus ga alleen als je kids lang zelf kunnen lopen.

Kindvriendelijke hotels San Francisco

Families met kinderen zijn voor San Francisco heel belangrijk. Dat zie je terug in het aanbod met kindvriendelijke hotels en appartementen. Onderstaande top 5 familiehotels hebben faciliteiten voor kinderen en bevinden zich allemaal in de leuke wijken van San Francisco. De kindvriendelijke attracties zoals op deze pagina beschreven zijn allemaal prima bereikbaar vanuit de hotels. Of bekijk alle familiehotels in San Francisco en filter op de gezinsvriendelijke accommodaties.

1. Hotel Zephyr (4* – Fisherman’s Wharf)
2. Hotel Zetta (4* – Union Square)
3. Phoenix Hotel (2* – Tenderloin)
4. Hilton Garden Inn San Francisco/Oakland Bay Bridge (3* – Emeryville)
5. Hotel Del Sol (3* – Marina District)

Bekijk alle hotels

Tip!

Als je met kinderen naar San Francisco op reis gaat is het verstandig om alle tijd voor de bezienswaardigheden te nemen. Laat je niet opjagen. Met een voordeelpas voor San Francisco bespaar je tot 60% op de toegangsprijs bij ongeveer 30 attracties, waarvan veel geschikt zijn voor kinderen. Vergelijk alle San Francisco voordeelpassen.