Fietsen in San Francisco: van huren tot fietstours

fietsen san franciscoFietsen in een stad dat bekend staat om haar heuvels is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Desondanks zal het je opvallen dat fietsen in San Francisco heel gangbaar en populair is. Datzelfde geldt voor fietsen huren in San Francisco.

Het beeld van Amerikaanse steden is dat ze vooral zijn ingericht voor automobilisten. Maar niets is minder waar in deze prachtige stad in Californië. Zowel het gebruik van openbaar vervoer als fietshuur wordt in San Francisco erg gestimuleerd. Zo zijn er de laatste jaren steeds meer fietspaden aangelegd en zijn verschillende straten alleen nog toegankelijk voor fietsers, bussen en trams. Veel veiliger dan in het verleden dus. Bewoners zijn bovendien ook steeds meer gewend geraakt aan fietsen. Als je toch niet helemaal op je gemak bent kun je altijd overwegen een fietshelm te huren.

Fietsen huren in San Francisco

In San Francisco fietsen huren kan op verschillende plekken. En op verschillende manieren. Eén van de redenen waarom fietsen in San Francisco zo aan populariteit heeft gewonnen is vanwege het fietsdeelsysteem. Maar ook het aantal fietsverhuur mogelijkheden is toegenomen. Zelfs hotels in San Francisco bieden steeds vaker een gratis leenfiets aan tijdens je verblijf.

san francisco fietsen huren

Het is dus op steeds meer plekken mogelijk om een fiets in San Francisco te huren. Maar waar? En wat is voor jou de handigste optie? Dat hangt af van wat je wil zien en hoe lang je gebruik wil maken van een fiets. Uiteraard kun je daarnaast ook nog kiezen uit het type fiets, van e-bikes tot mountainbikes. Je kunt ter plaatse fietsen huren, maar handiger is het om alvast online een fiets te reserveren.

Bay City Bike

De beste fietsverhuurder van San Francisco is Bay City Bike Rentals & Tours. Deze verhuurder bevindt zich in Fisherman’s Wharf en dat biedt meteen een uitstekende mogelijkheid om vanuit deze boeiende wijk de stad verder te verkennen. In deze omgeving zijn namelijk veel fietspaden te vinden.

fiets huren san franciscoBij Bay City Bike kun je kiezen uit gewone huurfietsen (met versnellingen) en de elektrisch aangedreven e-bikes. Die laatste zijn vooral ideaal als je ook van plan bent de heuvels op te fietsen. In beide gevallen kun je 24 uur gebruik maken van de fietsen, zodat je niet steeds op de tijd hoeft te letten. Let op: de e-bikes zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Werkwijze: De fietsen huur je online, zodat je zeker weet dat je niet naast een fiets naar keuze grijpt. Je selecteert een datum, waarna je een voucher in je mail ontvangt. Die voucher lever je vervolgens in bij Bay City Bike aan 501 Bay Street in Fisherman’s Wharf. Dat kan de hele dag. De 24 uur fietshuur begint te lopen zodra je bij de verhuurder wegfietst. Na afloop lever je ook hier je fiets weer in.
Prijs: Voor 24 uur betaal je €30 voor een gewone fiets en ongeveer €60 voor een e-bike.
Reserveren: Boek hier een stadsfiets en klik hier voor een e-bike.

Bay Wheels

Wil je alleen een fiets huren om van A naar B te komen? Net als veel andere steden in de wereld beschikt San Francisco ook over openbare fietsverhuurstations. In San Francisco heet dit zogenaamde bicycle sharing system Bay Wheels. De herkenbare blauwe fietsen staan kriskras door de stad en een fiets huren kan 24 uur per dag, 365 dagen per week.

bike share san franciscoVoor dit verhuursysteem, dat in handen is van de stad San Francisco, komt geen personeel te pas. Maar het huren van een fiets is een fluitje van een cent. Het enige wat je nodig hebt om een fiets van Bay Wheels te lenen is een geldige Creditcard.

Werkwijze: Zodra je een verhuurstation van Bay Wheels hebt gevonden ga je naar het computerscherm, waar je je persoons- en betaalgegevens invoert. De computer geeft je een code die je vervolgens bij een beschikbare fiets intoetst. Een fiets van Bay Wheels kun je vervolgens steeds 30 minuten lenen. De verhuurstations staan verspreid door de hele stad en vaak in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden. Bij ieder verzamelpunt kun je een fiets halen en terugzetten.
Prijs: Een losse rit van 30 minuten kost $2. Voor iedere extra 15 minuten betaal je $3.
Meer informatie: www.baywheels.com

Fietstour San Francisco met deskundige gids

Wil je wel graag lekker fietsen in San Francisco, maar heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Of wil je tijdens het fietsen graag meer van de stad te weten komen? In dat geval is een fietstour een aanrader. In San Francisco kun je een fietstour met een deskundige gids boeken. Samen met deze gids fiets je in 3 uur langs de belangrijkste highlights van San Francisco.

Meer info

Of boek één van de geweldige fietstours langs de belangrijkste bezienswaardigheden van San Francisco via de website Get Your Guide.

Fietsen in San Francisco: leuke routes

Dankzij de (vrijliggende) fietspaden in San Francisco is het een genot om lekker de benen los te gooien. Fiets over de Golden Gate Bridge, ga naar het populaire stadspark Golden Gate Park of verken het centrum van de stad. SFMTA, het openbaar vervoersbedrijf van de stad, heeft speciaal voor fietsers een kaart waarbij je alle fietspaden kunt bekijken. Stippel dus je favoriete fietsroute in SF uit aan de hand van deze kaart met fietspaden in San Francisco.

fietsen golden gate bridge