Overnachten in San Francisco

San Francisco is één van de mooiste steden van de Verenigde Staten. En het bevindt zich bovendien in een gebied met de mooiste nationale parken van het land. Dat zorgt voor een grote stroom bezoekers die allemaal op zoek zijn naar hotels, hostels of appartementen. Gelukkig beschikt de stad over een groot aantal accommodaties. Maar een nadeel van de grote vraag naar bedden is dat overnachten in San Francisco duur kan zijn. Zeker in de populaire buurten in de stad en in de zomermaanden.

Waar in San Francisco overnachten?

Maar waar in San Francisco overnachten? Iedereen slaapt het liefst aan de voet van de Fisherman’s Wharf of op Union Square. In de buurt van deze toplocaties bevinden zich logischerwijs veel hotels. Uiteenlopend in klasse en prijs, maar vanwege de locatie overwegend duur. Overnachten in deze buurten is dus niet voor iedereen weggelegd.

Gelukkig is het openbaar vervoer in San Francisco uitstekend verzorgd. Vind je het niet erg om een stukje met de tram of metro te reizen, dan is het aanbod met goedkope opties een stuk groter. Ga dus op zoek naar een accommodatie in de buurt van een tram- of metrostation. Ook als je niet gebonden bent aan een bepaalde periode kan je geld besparen op overnachtingen. Buiten het hoogseizoen zijn de prijzen van hotels en appartementen namelijk een stuk lager dan tussen mei en september, de beste reistijd voor San Francisco.