Wat te doen in San Francisco?

Wat te doen in San Francisco? Het is ongetwijfeld ook voor jou de belangrijkste vraag die in je opkomt bij het uitstippelen van je reis door het westen van Amerika. Dat de stad aan de gelijknamige baai één van de mooiste van de Verenigde Staten is en dus moet worden opgenomen in je roadtrip staat al vast, maar wat doen in San Francisco? Er is zoveel te zien in deze prachtige stad dat je waarschijnlijk keuzes moet maken.

Leuke dingen om te doen in San Francisco

Hoewel San Francisco naar aantal inwoners pas de vierde stad van Californië is, wordt het door veel mensen wel gezien als de mooiste stad van de staat. Dat komt natuurlijk door de prachtige ligging aan de baai van San Francisco. Veel attracties en tours vinden dan ook plaats in de buurt van het water, of erop. De bekendste highlights van de stad hebben dan ook raakvlakken met het water: de Golden Gate Bridge en Alcatraz eiland.

Naast de twee topattracties is er natuurlijk nog veel meer te zien en te doen. Denk aan musea, parken, leuke wijken, mooie uitkijkpunten en zelfs stranden. Maar je kunt ook bijna het hele jaar sport in San Francisco zien. Typisch Amerikaans. Lees hieronder meer over de leuke highlights van de stad. Of je nu slechts 2 dagen in SF bent, of een hele week. Er is voldoende vermaak.