Fisherman’s Wharf in San Francisco

fishermans wharf san francisco Fisherman’s Wharf is hét toeristische hart van San Francisco. Het is by far de populairste wijk in San Francisco, als het aankomt op attracties en vertier. Wil je in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk bezienswaardigheden in San Francisco zien, dan zit je in Fisherman’s Wharf dus goed. De grootste attractie is zonder twijfel Pier 39, met haar restaurants en zeeleeuwen. Het is dan ook logisch dat dit één van de duurste plekken is om te wonen. En dat je er veel moet uitgeven voor een nacht in een hotel in San Francisco.

De wijk ligt aan de noordkant van de stad en wordt ingeklemd door de Baai van San Francisco in het noorden en de drie grote heuvels in het zuiden, waarvan Nob Hill de bekendste is. Dankzij de talloze highlights zou je je alleen al in dit deel van de stad met gemak meerdere dagen kunnen vermaken.

Fisherman’s Wharf bezienswaardigheden

Fisherman’s Wharf is erg divers. En biedt voor alle doelgroepen vermaak. Of je nu gaat voor een educatieve middag, een hapje wilt eten in de beste restaurants van de stad, of dat je met kinderen in San Francisco bent, iedereen komt volledig aan z’n trekken in dit deel van San Francisco.

Pier 39

Fishermans’s Wharf is Pier 39, en andersom. Hoe hard je ook je best doet, eraan ontkomen is vrijwel onmogelijk tijdens een bezoek aan San Francisco. Pier 39 is het kloppende hart van de wijk en dé toeristische attractie van de stad. Want toeristisch is het zeker, maar dat is het niet voor niets. Van visrestaurants tot het Hard Rock Café, en van het immense Aquarium of the Bay tot souvenirwinkeltjes. Hier is voor een ieder wat wils.

hardrock cafe san francisco

Hyde Street Pier

Nog een pier! Hyde Street Pier is thuisbasis van het San Francisco Maritime National Historic Park. Hier liggen oude schepen en zijn een aantal educatieve tentoonstellingen te bezoeken die ook leuk zijn voor gezinnen met kinderen. Het mooiste en populairste schip dat hier ligt is de driemaster Balclutha. Toegang tot de pier is gratis, voor de tentoonstellingen dien je wel te betalen.

Zeeleeuwen

Zo karakteristiek als de Golden Gate Bridge voor San Francisco is, zo symbolisch zijn de zeeleeuwen voor Fisherman’s Wharf. Tientallen, naar vis ruikende, zeeleeuwen laten zich vanaf Pier 39 maar al te graag bekijken. Hun geschreeuw overstemd met gemak alle geluiden die vanaf de naastgelegen pier uit de speakers komen. Meer over het leven en de geschiedenis van deze luidruchtige dieren met San Francisco vind je in het Sea Lion Center, pal naast de vlonders van de zeeleeuwen.

fishermans wharf zeeleeuwen

Hop-on Hop-off

Het openbaar vervoer in San Francisco is uitstekend verzorgd, maar wil je nog meer comfort, dan kun je ook kiezen voor de Hop-on Hop-off bus. De Big Bus Tours stoppen in Fisherman’s Wharf bij Pier 41 en doen meer dan 20 populaire plekken in de stad aan, waaronder de Golden Gate Bridge. Meer informatie.

Pampanito en Jeremiah O’Brien

Bij Pier 45 liggen twee Amerikaanse militaire schepen die je kunt bezichtigen. Het gaat om de USS Pampanito en de SS Jeremiah O’Brien. Terwijl laatstgenoemde alleen op speciale dagen, zoals tijdens de Fleet Week, van binnen bekeken kan worden, daar kun je de onderzeeër USS Pampanito wel dagelijks bezichtigen. Beide schepen hebben namens de Amerikaanse marine gediend tijdens de Tweede Wereldoorlog. De USS Pampanito kun je gratis bezoeken als je in het bezit bent van de San Francisco voordeelpas.

fishermanswarf pier 45 schepen

Eten en drinken

Tijdens het bezoeken van deze boeiende wijk in San Francisco wil je ongetwijfeld ook een lekker hapje eten. Dan zit je goed in Fisherman’s Wharf! Uiteraard op en rond Pier 39, waar je tal van visrestaurants en fastfood ketens te vinden zijn. Maar ook buiten de pier zijn genoeg leuke plekjes te vinden. De meeste restaurants bevinden zich op en rond Jefferson Street. Toegegeven, veel eetgelegenheden zijn behoorlijk toeristisch, maar als je iets minder drukte om je heen wilt kun je bijvoorbeeld terecht bij The Franciscan Crab Restaurant, Scoma’s en Cioppino’s.

Hotels Fisherman’s Wharf

Ben je op zoek naar een hotel in San Francisco en wil je veel hoogtepunten op loopafstand hebben? Dan zit je in Fisherman’s Wharf dus goed. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel van de stad wil bezichtigen biedt Fisherman’s Wharf tal van mogelijkheden door het uitstekende openbaar vervoer in San Francisco. Logischerwijs betaal je voor een hotel in Fisherman’s Wharf wel wat meer dan in andere delen van de stad, maar de locatie is dat meer dan waard. Bekijk alle hotels in Fisherman’s Wharf.

Boek nu