Auto huren San Francisco

auto huren san franciscoBen je van plan om een rondreis door het westen van Amerika te maken? Begin je reis dan in San Francisco. Het is niet alleen de mooiste stad van West-Amerika, maar het heeft dankzij de concurrentie tussen airlines ook een groot aanbod met vliegtickets San Francisco. Californië, maar ook de omliggende staten, is gemaakt voor een roadtrip. Een auto huren San Francisco is dus onvermijdelijk. Gelukkig is dat goed verzorgd in Frisco.

Hoewel San Francisco zelf uitstekend met het openbaar vervoer kan worden verkend, is het verstandig om meteen na aankomst op San Francisco International Airport al een huurauto op te pikken. Zeker als de stad onderdeel is van een rondreis door de Verenigde Staten. Dan kun je na San Francisco meteen op pad en de rest van de highlights in West-Amerika ontdekken. Veel hotels in San Francisco hebben bovendien goede parkeervoorzieningen.

Bekijk de beste deals

Auto huren San Francisco airport

huurauto san franciscoAan autoverhuurders op SFO, de naam van het vliegveld, geen gebrek. In de buurt van San Francisco International Airport vind je tientallen verhuurders. Van alle grote ketens is er wel een vestiging op of rond de luchthaven van San Francisco. Denk aan Avis, Alamo, Budget, Dollar, Hertz, National en Sixt.

Op de luchthaven heeft ieder verhuurbedrijf zijn eigen kantoortje. Heb je vooraf nog geen auto gehuurd, dan kun je dat hier alsnog doen. Pas alleen wel op dat alle bedrijven er alles aan doen om je allerlei extra’s aan te smeren. Van verzekeringen en het gebruik van navigatie tot een grotere categorie huurauto.

Naar autoverhuur op vliegveld SFO

De autoverhuurbedrijven bevinden zich allemaal op het Rental Car Center (RCC), iets buiten de luchthaven. Vanaf de terminals kun je gebruik maken van de gratis AirTrain, die tussen alle terminals rijdt. Deze brengt je naar de parkeerterreinen van de verhuurders. Stap voor alle aanbieders uit bij Rental Car Center AirTrain Station.

Tip: huurauto San Francisco online reserveren

Je kunt dus na aankomst op de luchthaven van San Francisco een auto huren. Maar het is de vraag of je daar na zo’n lange vlucht wel zin in hebt. Met een jetlag onderhandelen over een huurauto is wel het laatste waar je trek in hebt. Doe er daarom verstandig aan, en huur een auto thuis online. Zo heb je alle tijd om na te denken over de voor- en nadelen van ieder type auto en verhuurder. Bij het betrouwbare Sunny Cars kun je de prijzen van alle aanbieders met elkaar vergelijken. Zij bieden bovendien service in het Nederlands als iets toch niet goed is gegaan. Vergelijk alle type huurauto’s via Sunny Cars.

Bekijk de beste deals

Tip!

Is San Francisco het begin of einde van je rondreis door de Verenigde Staten? Bij vrijwel alle verhuurbedrijven is het mogelijk om de huurauto op een andere plek in te leveren dan je de auto hebt gehuurd, zonder extra drop-off kosten te betalen. Voorwaarde is wel dat het een luchthaven is in het westen van Amerika. Lees daarvoor eerst even de voorwaarden.

autohuur san francisco