Praktische informatie San Francisco

San Francisco ligt in het westen van Californië, aan de westkust van de Verenigde Staten. Het is de vierde stad van de staat, gemeten naar aantal inwoners. Los Angeles, San Diego en San Jose zijn groter. In de stad San Francisco wonen minder dan een miljoen mensen, maar het volledige grootstedelijke gebied telt ongeveer 5 miljoen inwoners.

Over San Francisco, Californië

Hoewel SF dus niet de grootste stad van de staat is, wordt het door velen wel gezien als de mooiste stad van California. Dat heeft het niet op de laatste plaats te danken aan haar ligging, op 43 heuvels aan de Baai van San Francisco. Naast haar toeristische aantrekkingskracht, onder andere dankzij de wereldberoemde Golden Gate Bridge en gevangeniseiland Alcatraz, bevindt de stad zich ook nog eens in de omgeving van bekende nationale parken.

San Francisco is niet alleen onder toeristen een populaire stad. Het heeft ook een erg prettig leefklimaat. In San Fran wonen veel hoog opgeleide mensen. Een groot deel daarvan werkt in Silicon Valley, gelegen ten zuiden van de stad. Hier zijn veel grote technologiebedrijven gevestigd, waaronder Apple, eBay, Google en Facebook. Dit zorgt er tevens voor dat de huizenprijzen in SF torenhoog zijn.