Wijken en buurten in San Francisco

San Francisco bestaat officieel uit 36 wijken (neighborhoods). Deze grotere wijken zijn in de meeste gevallen nog onderverdeeld in kleinere buurten, waarvan een aantal elkaar overlappen. Als je San Francisco bezoekt zul je veruit het grootste deel van deze buurten niet aandoen. Maar een aantal zijn zeker een bezoek waard. We beperken ons op deze pagina daarom tot de leukste buurten en wijken van San Francisco.

Leukste wijken San Francisco

San Francisco beschikt niet over een oud stadscentrum. Dat heeft onder andere te maken met een grote aardbeving en brand in 1906. De oudste wijken van San Francisco bevinden zich in de (directe) omgeving van Downtown. Het gebrek aan een duidelijk stadscentrum is juist ook de kracht van de stad, want er zijn verscheidene interessante plekken en wijken in San Francisco.

De populairste wijk is zonder twijfel Fisherman’s Wharf. Niet op de laatste plaats vanwege Pier 39, dat volgebouwd is met attracties en eetgelegenheden. Ook vind je hier veel goede hotels in San Francisco. Dat geldt ook voor het Financial District (Downtown). Met name rond het kloppende hart Union Square. En iets verderop in Chinatown.

Naast bovengenoemde wijken in San Francisco zijn er ook buurten met minder bekende namen, maar minstens net zo leuk. Een goed voorbeeld is North Beach, een voormalige Italiaanse wijk. In South of Market (SoMa) vind je de beste musea van San Francisco en zijn pakhuizen omgebouwd tot hippe koffiebarretje. Verder moet je ook zeker The Mission, The Castro en Nob Hill bezoeken.