Musea in San Francisco

Ga je op vakantie naar San Francisco, dan kun je je er met gemak meerdere dagen vermaken. Onder meer door een leuk museum in San Francisco te bezoeken. Musea in San Francisco in overvloed namelijk. Het bekendste museum van de stad is het San Francisco Museum of Modern Art. Kortweg SFMOMA. Recent, in 2016, is de oppervlakte verdubbeld, waardoor er nu nóg meer prachtige kunstwerken te bewonderen zijn.

Leuk museum San Francisco

Naast het SFMOMA zijn er nog meer leuke musea in San Francisco. Erg populair is het Aquarium of the Bay. Dat heeft het niet op de laatste plaats te danken aan de gunstige ligging in Fisherman’s Wharf, één van de leukste wijken in San Francisco. Een ander groot museum is het California Academy of Sciences, tevens het oudste museum van de staat. Ook het Exploratorium, gewijd aan wetenschap en kunst, mag jaarlijks op veel bezoekers rekenen. Alle drie musea zijn ook leuk om met kinderen te bezoeken.

Kun je geen genoeg krijgen van de musea in San Francisco? Dan kun je ook nog een kijkje nemen in het Asian Art Museum. Zoals de naam al doet vermoeden staat in dit museum Aziatische kunst centraal. Last but not least: het M.H. de Young Museum. Vanaf de 44 meter hoge uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over de Baai.

Tip!

Weet je nu al dat je veel musea in San Francisco gaat bezoeken? Dan loont het om een voordeelpas San Francisco aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 60% op de toegangsprijs aan de kassa bij ongeveer 30 topattracties. Bekijk de verschillende voordeelpassen.